A.E.i G. Sant Jordi

La nostra història

L’Agrupament Escolta i Guia Sant Jordi (A.E.i G. Sant Jordi) va iniciar la seva activitat amb un grup de joves d’Esplugues que es reunien a casa d’en Josep Prats, fundador de l’Agrupament, a finals del 1962. Tot i això, no va ser fins el 1963 que aquesta primera Patrulla es va adherir al moviment escolta de manera oficial.

Al Cau eduquem a partir del MÈTODE ESCOLTA, una proposta educativa on infants i joves són protagonistes del seu propi creixement (autoeducació vivencial).

Dins d’aquest mètode trobem els tres pilars bàsics (les tres opcions): persona, país i transcendència. Volem educar infants i joves crítics amb la societat que els envolta i amb sí mateixos. Compromesos, de manera que no siguin observadors passius, sinó que s’impliquin i siguin persones proactives, capaces de prendre iniciatives per a realitzar projectes constructius.

L’organització del cau es basa en l’edat dels infants, ja que hi ha diferents unitats dins l’Agrupament segons l’any de naixament dels nens, nenes i joves:

– Castors (5-8 anys)
– Llops i Daines (8-11 anys)
– Ràngers i Noies Guia (11-14 anys)
– Pioners i Caravel·les (14-17 anys)
– Trucaires (17-18 anys).

A.E.i G. Sant Jordi

Dins del cau

Dins del cau, el Consell d’agrupament és el màxim òrgan decisori i està format per tots els caps i quel·les, a més a més aquests també formen part d’uns càrrecs (tresoreria, secretaria…) i unes comissions (Passos, Nadal, Botifarrada…), per tal que totes les gestions i actes que s’han de fer a nivell d’entitat quedin coberts de manera equitativa i proporcionada.

Actualment, l’activitat del cau consta de reunions els dissabtes, de 16h a 19h, excursions de dos dies cada trimestre i campaments durant la Setmana Santa i l’estiu.
A més, també realitzem altres activitats com excursions i actes a nivell intern (Passos, Carnestoltes, dinar de Nadal) com actes de cara al poble (Botifarrada Popular, parada de Sant Jordi, Cau al carrer…).

L’AEiG Sant Jordi

L’AEiG Sant Jordi ha estat vinculat sempre amb la vida social i cultural d’Esplugues.
Tant amb la creació de diferents entitats, moltes de cultura popular, (Aligots, Boc de Biterna, Gelade, etc.) i la participació en d’altres (Ball de Diables, Assemblea de Festes Populars, etc.) com amb la participació i implicació activa en les lluites i la xarxa social del poble (Plataforma No al Pla Caufec, Cal Suís, Ateneu Popular d’Esplugues, etc.). A més, també forma part de la Coordinadora d’Entitats de Cultura Popular, inicialment per la cerca d’un local públic (actualment el local del cau és de lloguer) arrel de la reclamació d’un casal d’entitats per a les colles de cultura popular, i més tard participant dels muntatges de Festes, torns de barra i la ballada del Drac durant la cercavila Infantil de la Festa Major de Sant Mateu.

El Drac del cau Sant Jordi

El Drac del cau Sant Jordi es va crear l’any 1993, en motiu del 30è aniversari de l’Agrupament. Per la celebració del 50è aniversari es va restaurar aquesta figura per poder fer-la lluir pels carrers d’Esplugues. Arrel d’aquesta iniciativa, el drac va començar a formar part de la cercavila infantil a la Festa Major de Sant Mateu, és en aquest moment que infants, joves i caps del cau el fan ballar tot representant a l’Agrupament.

L’any 2023, en motiu del 60è aniversari de l’Agrupament Escolta i Guia Sant Jordi i el 30è aniversari del Drac, se li ha fet una música i un ball a la figura, estrenada en els actes de celebració de les efemèrides.

A.E.i G. Sant Jordi

WEB

?

Contactar

aeigsantjordi@gmail.com

93 499 09 65

Horari

Dimarts i dimecres, de 20.30 a 23 i dissabtes de 16 a 19 hores