Ateneu Popular d’Esplugues

La nostra història

El 2014 es crea el projecte de l’Ateneu Popular d’Esplugues, per donar resposta a la manca d’espais de confluència d’idees i projectes transformadors dins el municipi. Aquest projecte ha anat evolucionant i consolidant-se com un punt de trobada, espai promotor d’activitats culturals i d’oci, de reflexió i activitat política, de construcció d’alternatives al sistema capitalista i nexe amb projectes alternatius afins d’arreu.
És un espai autogestionat i assembleari, que es dinamitza a través de reunions setmanals, obertes a totes les persones que tinguin ganes de participar-hi. És un espai per la cultura, que té com a objectiu promoure i difondre el pensament crític mitjançant exposicions, xerrades, projeccions, concerts, recitals, actuacions…
Des de l’Ateneu Popular d’Esplugues es promou fer xarxa amb altres casals, ateneus i col·lectius que treballin per la transformació de l’actual model de societat i de consum, capitalista i heteropatriarcal. Tenint com a objectiu la formació, l’intercanvi d’experiències i de coneixements.
També es treballa en xarxa amb els diferents actors, entitats, col·lectius i projectes d’Esplugues, i és per aquest motiu que es participa activament als diferents espais del municipi.
Fruit d’aquest plantejament, l’any 2020 es va acordar en assemblea que l’Ateneu comencés a participar de la Coordinadora d’Entitats de Cultura Popular d’Esplugues de Llobregat.
La finalitat d’aquesta participació és poder donar un cop de mà, per assolir els objectius de la Coordinadora: promoure la Cultura Popular i Tradicional al municipi. I l’Ateneu hi participa donant suport en tot allò que li és possible.
Entre totes, treballem per construir un poble viu i combatiu!
Ateneu Popular d’Esplugues
Ateneu Popular d’Esplugues

WEB

www.ateneupopulardesplugues.wordpress.com

Contactar

ateneupopulardesplugues@gmail.com

Horari

Tots els dijous a partir de les 20:30 h.