Pastorets d’Esplugues

Pastorets d'Esplugues

La nostra història

L’Associació Pastorets d’Esplugues neix el 2010 amb la voluntat de continuar les representacions que un grup d’amics van iniciar l’any 2000. L’entitat actual és hereva d’aquella primera companyia teatral que va crear una manera original i innovadora de representar l’obra tradicional dels Pastorets escrita per Josep Maria Folch i Torres l’any 1916.

L’argument s’inspira en la centenària obra de Josep Maria Folch i Torres: dos pastors catalans es dirigeixen a Betlem per adorar el nen Jesús. Pel camí, però, topen amb els propòsits malèfic de Satanàs i els seus dimonis, determinats a impedir el naixement del fill de Déu. Finalment, la perícia dels protagonistes i l’ajuda divina intercedeixen per derrotar l’infern.

Actualment doncs, aquesta entitat té com objecte principal la representació de l’obra de teatre dels Pastorets d’Esplugues, una obra amb text propi, renovat cada any, amb un estil irreverent i humorístic. Es caracteritzen per la incorporació de gags d’actualitat, tant a nivell del poble com del país o mundial. També destacar l’aparició, al llarg dels anys, de diferents personatges reals o de pel·lícules, com serien un avatar, el Bob Esponja, la reina Elisabet II, les tortugues ninja o els barrufets, per citar alguns exemples.

Pastorets d’Esplugues
Des del 2012 les representacions compten amb música en directe, gràcies a la col·laboració amb l’Escola Municipal de Música. Cants, balls i música són un element indissociable d’aquesta representació teatral que juntament amb l’humor i la tradició conformen l’ADN dels Pastorets d’Esplugues.
Les obres es representen durant el mes de desembre, pel volts de Nadal, i tenen lloc al Casal de Cultura Robert Brillas.
Més enllà dels escenaris durant l’època nadalenca, l’entitat també col·labora en diferents actes de les festes majors i participa a la rua de carnestoltes.
Pastorets d’Esplugues
Pastorets d’Esplugues
Pastorets d’Esplugues
Pastorets d’Esplugues
Pastorets d’Esplugues

WEB

Contactar

pastoretsdesplugues@gmail.com

Representacions

Varis dies de desembre al Casal de Cultura Robert Brillas